Schiller’s Request 2017 | De eindstand

Schiller’s Request 2017 | De eindstand

Schiller’s Request 2017 was een weekend vol acties, muziek en vertier in Oerkroeg Schiller in Aalten. Dit jaar hebben we de opzet gewijzigd. We zonden niet meer uit via internet en ook kon men niet meer per SMS een plaatje aanvragen. We hielden het klein probeerden zo goed als kosteloos en met hulp van onze sponsoren het weekend in te vulling.

Tussen de kerstborrels van vrijdag 22 december door hielden we onze jaarlijkse veiling, vele stukken door winkeliers en particulieren vonden een nieuwe eigenaar en betekende voor ons een mooie start van het weekend. De muzikale opvulling deze avond kwam van “The Very, Very Nervous”. Een frivool trio met flink opzwepende jaren 60 muziek, zij behoren inmiddels tot het meubileer van Schiller’s Request.

De zaterdag starten we rond 14:30 met een portie getimmer, geknip, geplak. Kortom: Een knutselmiddag voor de kinderen die in grote getale langskwamen om het goede doel te steunen. Nadien bouwden we de kroeg om tot popzaal en stonden achtereenvolgens:”The Wet Bellies”, “Mass Rebellion”, “The Bree” en “The Wedding Riot” op het podium. Direct daarna werd het befaamde “Get Ready” van “Rare Earth” ingestart en was ook deze dag weer om. Tussendoor hielden in samenwerking met de lokale schietvereniging het “Burgemeesterschieten”. Deze kende geheel verrassend Geeske Lammers als eerste vrouwlijke burgemeester van de Schiller.

De laatste dag brak aan en op het programma stond de Pubquiz. Een ongekend aantal van maarliefst 20 teams vulden de kroeg en werd de kennis flink op proef gesteld. Bijzonder genoeg won ook hier het team waarin Geeske Lammers aan meedeed. Er was geen sprake van een omkoping.

Rond 19:00 in de avond mocht de organisatie na flink wat rekenwerk het het eindbedrag van 3610 euro en 1 Schiller muntje bekendmaken.

We willen langs deze weg alle sponsoren, vrijwilligers, Oerkroeg Schiller, Vereniging AAP en alle donateurs enorm bedanken. Jullie brengen gezinnen weer bij elkaar.


Eerder schreven we:

Dit jaar is het alweer het zevende jaar voor Schiler’s Request, we proberen er weer een groot feest van te maken.
Uiteraard hebben we u hierbij nodig!

Schiller’s Request zet zich dit jaar in voor het herenigen van ouders en hun kinderen.

Dit jaar gaan we het wat anders aanpakken. Onze actie loopt van 22 tot 24 december. Deze editie houden we het klein en dichtbij zoals we ooit begonnen zijn. We gaan deze editie geen SMS en internet radio verzorgen maar organiseren alles in en rondom Schiller.

Plaatjes aanvragen kan nog altijd, deze zullen alleen in Oerkroeg Schiller te horen zijn. Ons fameuze Glazen Huis zal ook anders opgezet worden.

We starten de avond van de 22e om 18:00 en organiseren deze avond de fameuze veiling en bieden muzikaal vertier in de vorm van “The Very, Very, Nervous!”

Voor alle activiteiten kijk op de agenda van deze website !

Top