Troubadour Magma Special Edition 2015

Troubadour Magma Special Edition 2015

Belgisch bier met een ongewoon hoog alcoholpercentage van 9,8%. Troubadour Magma Special Edition Triple Spiked Brett is een amberkleurige speciaalbier met een mooie stevige witte kraag. Het is een kruidig bier met fruitige aroma’s van citrus, mango en hop me typische geuren van stro en hooi die liggen te drogen. In de smaak heeft hij frisse citrus, sinaasappel en een lichte karamel smaak. Met als afsluiting een heerlijke droge hop-bite. Het is een uitzonderlijk bier die erg goed in balans is met een lichte zurigheid die typisch is voor Brettanomyces gisten.

Troubadours zijn jonge vrolijke mannen die eeuwen geleden de wereld overgingen om tradities, legendes en verhalen door te vertellen aan nieuwe generaties. Zij hebben ook de kunst van het brouwen over de wereld verspreid. Brouwerij The Musketeers willen ook tradities en hun manier van brouwen door geven van generatie op generatie, zo zijn ze op de naam Troubadours gekomen.

The Musketeers zijn opgericht door vier vrienden in het jaar 2000. Deze vier vrienden deelde de passie voor bier en brouwen. Ze gingen  samen werken en zo werd Troubadour ontwikkelt. Na een jaar kreeg Troubadour echt een naam op de Belgische biermarkt en is sinds een aantal jaar ook buiten België populair aan het worden. Troubadour Magma werd in 2010 gelanceerd op het Zythos bierfestival en won meteen de ‘Consumenten Trofee 2010’

Top