Filmtheater – Bram Fischer (drama 2017)

Donderdag 12 Oktober 2017 - Filmtheater – Bram Fischer (drama 2017)

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt.

Op het Nederlands Film Festival in Utrecht zijn eind september de winnaars bekend gemaakt van de Gouden Kalveren 2017. Bram Fischer ontving een Gouden Kalff voor beste scenario (Jean van de Velde) en beste acteur (Peter Paul Muller).

“Een knap, ingetogen, maar geen moment fletse hoofdrol voor Peter Paul Muller (All Stars, Gooische Vrouwen), die, verstopt achter bril, hoedje en zijn overtuigende beheersing van het Afrikaans in niets doet denken aan zijn jolige rol als volkszanger in Gooische Vrouwen.” 

Voorafgaand aan de filmvoorstelling is er de mogelijkheid om bij ons te komen eten.
– een hapjesschotel aangevuld met gebakken aardappels en sla voor € 17,50 inclusief film
– een stevige daghap (wisselt elke week, vegetarisch is mogelijk) voor € 20,50 inclusief film
Beide worden om 18.30 uur geserveerd, reserveren voor het diner kan tot 18.00 uur (0543-472230).
Niet bij ons eten maar toch verzekerd zijn van een zitplaats? Kom van te voren je filmtickets kopen. Want vol = vol!

Top