EXIT: een Movie that Matter voor jou!

Thursday 30 November 2017 - EXIT: een Movie that Matter voor jou!

Op donderdag 30 november biedt Amnesty Aalten-Oost Gelre de unieke gelegenheid om in samenwerking met Oerkroeg Schiller, Prinsenstraat 4 in Aalten, de film Exit te bekijken.

Deze Nederlandse speelfilm toont de harde werkelijkheid van het uitzetbeleid. Een nachtelijke confrontatie op vliegveld Zestienhoven tussen vijf uitgeprocedeerde asielzoekers en Nederlandse dienders loopt uit op een veldslag. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Amadou is nog maar een kind als hij uit zijn thuisland Guinee vlucht voor de rebellen en in Nederland terechtkomt. Daar brengt hij jaren door in een asielzoekerscentrum, wachtend op een uitspraak over zijn asielaanvraag. Ondertussen leert hij de taal, gaat hij naar school en behaalt op een haar na zijn diploma. Voordat hij zijn studie kan voltooien, wordt besloten dat Amadou terug moet naar Guinee. Samen met vier landgenoten wordt hij in een kleine cel in een bus vervoerd naar het vliegveld. De vijf uitgeprocedeerde vreemdelingen besluiten zich te verzetten tegen hun uitzetting. Voor de autoriteiten staat er te veel op het spel en ze zetten alles op alles om de vijf alsnog het land uit te krijgen. Dit waargebeurde incident leidt tot een lange nacht vol strijd en intrige. Een nacht die alleen maar verliezers kan opleveren.
Exit is een film van Boris Paval Conen (Vuurzee, First Mission), naar een idee van zijn broer en hoofdrolspeler Romijn Paval Conen. 

 

De aanvang van de filmvoorstelling is 20.00 uur .
De toegang voor de film is € 7,= en komt volledig ten goede aan Amnesty. Voor € 3,= extra bent u al een jaar lid van Amnesty.
Bent u al lid of gaat lidmaatschap u te ver dan is een vrijwillige bijdrage in de collectebus natuurlijk ook fijn!
Voorafgaand aan de filmvoorstelling is er de mogelijkheid om bij Schiller te komen eten.
een hapjesschotel aangevuld met aardappels en sla voor € 9,50 exclusief film of
een stevige daghap (wisselt elke week, vegetarisch is mogelijk) voor € 13,50 exclusief film.
Beide worden om 18.30 uur gereserveerd, reserveren voor het diner kan tot 18.00 uur (0543-472230)
Niet bij Schiller eten en toch verzekerd zijn van een zitplaats? Koop van tevoren tijdens de openingstijden van Schiller alvast je tickets, want vol = vol!
Na afloop is er gelegenheid om onder genot van een drankje na te praten over het thema Vluchtelingen en Mensenrechten.
Top