BRUUT ! – Superjazz Bij LSA music Aalten

Maandag 12 Maart 2018 - BRUUT ! – Superjazz Bij LSA music Aalten

BRUUT! swingt enorm en liet de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60’s surf worden versmolten tot een dansbaar geheel. Het is kleurig en ongepolijst, spannend en feestelijk. Denk aan de sfeer van de  Quentin Tarantino films, tweedehands platen en oude Westerns.

De afgelopen jaren deed de band bijna alle continenten van de wereld aan. Onder meer Japan, Polen, Burkina Faso, Spanje, Turkije, Zuid-Afrika en Duitsland stonden op het tourschema en het kwartet was te zien op festivals als Tokyo Jazz, Glimps, National Arts, Istanbul Jazz, North Sea Jazz en Noorderslag. In het najaar van 2016 toerde BRUUT! met TV producent en schrijver Wilfried de Jong langs de Nederlandse theaters met hun door de pers geprezen voorstelling. De band was meerdere keren te zien bij De Wereld Draait Door. In het najaar van 2016 werd het viertal zelfs  uitgeroepen tot Best Geklede Band van 2016 door mannenblad Esquire.

De kracht van BRUUT! zit ‘m in de levendige composities, geen langdradige en uitgesponnen solo’s en egotripmomentjes. Deze muziek is “to the point “ met hier en daar stevige rockinvloeden Deze band bewijst dat jazz echt een feestje kan zijn. Een feestje waarbij iedereen helemaal uit z’n dak kan gaan.

In 2012 bracht BRUUT! het gelijknamige debuutalbum uit, gevolgd door het zeer goed ontvangen ‘Fire’ in 2013. Met het derde album ‘Mad Pack’ (2015) bewees de band opnieuw één van de meest creatieve en vernieuwende bands van dit moment te zijn in hun genre. De laatstgenoemde plaat leverde de groep een Edison nominatie op.

Op 3 februari 2017 is BRUUTs! nieuwste album ˜Superjazz “ verschenen. Het album is net zo uiteenlopend geworden als de muziek waar BRUUT! zich door laat inspireren. De term waarmee de band de afgelopen jaren zo vaak werd geassocieerd is op dit album volledig omarmd. BRUUT! is veel meer dan jazz alleen. BRUUT is  Superjazz.. Je tikt het ritme mee, je schreeuwt uit volle borst de melodie en het blijft voor eeuwig in je hoofd huizen. Dat is de prettige schade die BRUUT! bij de luisteraar veroorzaakt. Niet te verzekeren en steengoed

‘BRUUT! is een brutaal gezelschap dat lak heeft aan formaliteiten en omgangsvormen in de jazzwereld. In de compacte nummers klinkt sappige boogaloo en vlezige rhytm & blues. BRUUT! perst ze in moddervette jazz’ (De Volkskrant)

‘Met name bij live-optredens, zowel voor popliefhebbers als voor jazzfanaten, spat het speelplezier van deze energieke groep af.’ (Nederlands Dagblad )

 

 

BRUUT! is:
Maarten Hogenhuis – sax
Folkert Oosterbeek – hammond
Thomas Rolff – double bass
Felix Schlarmann – drums

INFO:

http://www.bruutmusic.com

https://www.youtube.com/watch?v=7krpt6JchzQ

https://www.youtube.com/watch?v=bNguCHSU9u8

https://www.youtube.com/watch?v=IvZ-TWryJ0I

 

De entree voor LSA donateurs en sponsoren is uiteraard gratis.

Voor de overige muziekliefhebbers zijn er e-tickets te bestellen via de website www.lsamusic-aalten.nl.

Kosten: 10 euro p.p.

Toegang uitsluitend met een geldig e-ticket of LSAmusic  donateurskaart ,geen losse kaartverkoop

Top