Achterhoeks Kunstcafe

Dinsdag 13 Maart 2018 - Achterhoeks Kunstcafe

De Avond van de Boekenweek met als thema Natuur met Eva Schuurman en Geert Kämink.

Het Achterhoeks Kunstcafé heeft voor de Avond van de Boekenweek Eva Schuurman en Geert Kämink uitgenodigd.
De avond wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Messink & Prinsen en Bibliotheek Achterhoekse Poort. De avond vindt plaats in de bovenzaal van Café Schiller in Aalten en begint om 20 uur.
Entree € 3,50. Voor donateurs/bibliotheekpashouders op vertoon van hun pas € 2.

 

Veldverhalen - Geert Kämink

Veldverhalen – Geert Kämink

De Boekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur. Geert Kämink zal vertellen over zijn boek ‘Veldverhalen’. Meer dan veertig jaar maakte hij aantekeningen over zijn zwerftochten door de Achterhoekse natuur. Deze aantekeningen en anekdotes brachten hem op het idee er een boek van te maken. “Anders waren de verhalen over de natuur en het boerenbestaan verloren gegaan.” Het resultaat zijn 52 korte verhalen voorzien van mooie natuurfoto’s. Het eerste boek kreeg hij uit handen van Gerard te Hennepe die verantwoordelijk is voor het eindresultaat.

Gedonder in de wolken – Herman van Veen & Eva Schuurman

 

 

Eva Schuurman zal vertellen over ‘Gedonder in de wolken, een spannend jeugdboek dat zij schreef samen met Herman van Veen. Schrijven doet zij in de ruimste zin van het woord, ze schrijft columns en gedichten. Veel indruk maakte Eva met een gedicht voor de overleden burgemeester Henk Aalderink van de gemeente Bronckhorst. Zij is dan ook niet voor niets Dichter des Achterhoeks.

De goedlachse Eva en Geert Kämink zijn het Boekenweekgeschenk van het Achterhoeks Kunstcafé. Twee totaal verschillende mensen maken er samen een onvergetelijke avond van.
Het is mogelijk om boeken te kopen en te laten signeren door de beide schrijvers. Wie meer wil weten over het Achterhoeks Kunstcafé en de verschillende culturele avonden kijkt op www.achterhoekskunstcafe.nl

Top