Emeke Buitelaar bij Achterhoeks Kunstcafé

Woensdag 19 September 2018 - Emeke Buitelaar bij Achterhoeks Kunstcafé

Emeke Buitelaar vertelt over de kunstenaars band, de avonturen die zij samen met Anton Heyboer had en hoe zij elkaar inspireerden.
Beide kunstenaars ontmoetten elkaar in 1993 en er ontstond een samenwerking. “Ik mocht samen met hem schilderen, spelen, lachen en onze kunstenaarsziel delen”. Emeke zal o.a. vertellen over haar periode met Anton Heyboer waarvan u afgelopen voorjaar in de Koppelkerk de overzichtstentoonstelling heeft kunnen bewonderen.

Van 30 juni t/m 21 juli a.s. exposeerde Emeke haar werk tijdens een solo-expositie bij Galerie 21 te Breedenbroek. Hier waren o.a. de 13 Clanmothers te zien: “Door het schilderen van de Clanmothers vloeide de verf vanzelf op het doek. Ik kwam in contact met de essentie van elke Clanmother, luisterde naar de verhalen, ging de stilte in en ….ontving! Geïnspireerd ontstonden de gaven, talenten en mogelijkheden van de vrouw uit de verf.”
Na deze twee exposities wordt de Heyboer-periode afgesloten met een avond bij het Achterhoeks Kunstcafé gepresenteerd door Emeke, het wordt vast weer een interessante avond!

Top