Kahlua

Kahlua

Merida het jaar 1500
Het hart van het verhaal over Kahlúa vormt de stad Merida, rond 1500 opgericht en volgens historici de oudste stad in de regio die voortdurend bewoond is gebleven. Eeuwen later creëerde de chemicus Montalva Lara 
hier het recept dat de basis voor Kahlúa zou worden.Zijn twee belangrijkste ingrediënten, koffie en vanille. 

De beste 100% Arabica koffiebonen
Alleen de beste 100% Arabica koffiebonen worden gebruikt in de Kahlúa mix. Veracruz heeft de vereiste hoogte en semi-tropisch klimaat voor de teelt van een koffieboon met een subtiele hint van chocolade,  de essentie van Kahlúa’s onderscheidende smaak en aroma. De koffie wordt verbouwd onder de bomen, zodat de bonen langzaam
kunnen rijpen in de schaduw zonder het gebruik van pesticiden. De rijpe bonen zijn met de hand geplukt, gewassen en in de zon gedroogd. Deze koffie wordt gebruikt bij het maken van Kahlúa.

Bekroning op IWSC
Met zijn unieke koffiesmaak is Kahlúa bekroond met een zilveren medaille op de 2008 International Wine and Spirit Competition. Kahlúa won zilver op zowel de 2006 World in San Francisco Spirits Competition en de 2007 International Wine and Spirit Competition.

In het kleurrijke Mexico geniet Kahlúa al jaren grote faam als voorkeurslikeur bij het afsluitende kopje koffie na een geslaagd diner.

Top